Pui cu fasole si praz
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente
  • 1 kg pulpe de pui (poate fi o combinație de ciocanele cu pulpe superioare)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 3 fire de praz
  • 3 crenguțe de rozmarin proaspăt (sau 1-2 lingurițe de rozmarin uscat)
  • 250 ml cidru de mere brut (sau 240 ml apă amestecată cu 2-3 linguri de oțet din cidru de mere sau oțet de mere clasic ori o combinație din 130 ml de apă, 100 ml suc de mere neîndulcit și 2 linguri de oțet de mere)
  • 400 gr de fasole albă fiartă/ din conservă (opțional)
  • 30 gr brânză Stilton și 3 linguri de smântână fermentată
Preparare
  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
  2. Într-o cratiță mare, rezistentă la cuptor (eu am folosit o oală de fontă), se pune uleiul, apoi se așază pulpele de pui. Se prăjesc pe toate părțile în jur de 15-20 de minute, până se rumenesc ușor.
  3. Între timp, prazul se spală și se taie rondele subțiri și se adaugă peste pui.
  4. Se pun cățeii de usturoi tăiați felii, rozmarinul tocat mărunt, sare, piper și se amestecă, având grijă ca puiul să rămână cu partea cu piele deasupra.
  5. Se mai lasă la prăjit 2-3 minute, până când prazul incepe să se înmoaie.
  6. După 2 minute se adaugă cidrul și fasolea cu jumătate din cantitatea de zeamă din conservă.
  7. Se amestecă ușor cât să se distribuie bine fasolea și să intre cât mai mult în lichid.
  8. Oala se transferă în cuptor și se lasă la copt timp de 45-50 de minute.
  9. Opțional, oala se poate pune pe plită din nou, se presară brânza Stilton și se adaugă smântâna, se amestecă totul, se aduce la punctul de fierbere și apoi se servește.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2023/10/pui-cu-fasole-si-praz.html