Camembert la cuptor cu nuci și sos de merișoare
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • o rotiță de brânză Camembert
  • o crenguță de rozmarin
  • o crenguță de cimbru
  • 150 gr de merișoare proaspete (puteți folosi și merișoare congelate, struguri roșii, afine sau coacăze)
  • 5 linguri de sirop de arțar
  • 40 gr miez de nucă
  • o demi-baghetă sau câteva felii de pâine
Preparare
  1. Merișoarele se pun împreună cu siropul de arțar într-o crăticioară și se fierb la foc mic până când fructele se înmoaie și zeama se încheagă ușor.
  2. Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade.
  3. Se taie bagheta în feli care se ung cu puțin ulei de măsline și se pun în cuptor pentru aprox. 10 minute până se rumenesc.
  4. Brânza se scoate din ambalaj și se așază fie într-un vas ceramic, fie într-o tavă cu hârtie de copt. Se poate coace și în baza cutiuței de lemn in care a fost ambalată dacă nu are etichete lipite sau alte bucăți de plastic. Chiar dacă o puneți în cutia de lemn, e necesar să o așezați într-o tavă cu hârtie de copt dedesubt pentru că e posibil să se scurgă brânza topită.
  5. Coaja de pe partea superioară a brânzei Camembert se crestează pe ambele diagonale, creând un model de tip romburi.
  6. Se presară frunzele de rozmarin și cimbru și se pun 3 linguri din gemul de merișoare.
  7. Pe deasupra se așază miezul de nucă.
  8. Tava se bagă la cuptor (pe o treaptă din mijloc sau chiar de mai jos, pentru a nu se arde nucile) pentru aproximativ 15 minute.
  9. După ce se scoate, se pune deasupra și restul de gem de merișoare.
  10. Se servește cu pâine prăjită sau baghetă proaspătă.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/12/camembert-la-cuptor-cu-nuci-si-sos-de-merisoare.html