100 ml lapte (la temperatura camerei sau usor incalzit)
250-300 gr afine proaspete
20 gr fulgi de migdale
Preparare
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Amesteca faina cu praful de copt si sarea.
Intr-un mixer pune untul moale si zaharul si amesteca bine timp de 4-5 minute la viteza medie spre mare pana cand se formeaza un o crema omogena (nu e necesar ca zaharul sa se dizolve complet).
Adauga in bol ouale si coaja de lamaie si mixeaza inca 2-3 minute.
Adauga treptat mixul de faina, alternand cu laptele, pana cand se termina amandoua.
Daca e necesar, mixeaza inca 2-3 minute, pana cand aluatul devine omogen.
Pune afinele in aluat si incorporeaza-le usor cu o spatula.
Toarna aluatul intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina sau cu hartie de copt. Tava poate avea diametrul de 25- 26 cm.
Pune deasupra inca o mana de afine, iar apoi presara fulgii de migdale.
Baga tava in cuptorul preincalzit si lasa prajitura cu afine la copt timp de 35-40 de minute pana cand se rumeneste usor.
Poti intepa blatul cu o scobitoare, daca aceasta iese uscata, inseamna ca prajitura cu afine e coapta.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/06/prajitura-cu-afine.html