Tocana de peste si creveti
Timp de preparare
Timp total
- o ceapa rosie medie
- 2 catei de usturoi
- 2 tije de telina apio
- un bulb de fenicul
- un ardei kapia
- 2 linguri de ulei de masline
- 800 gr rosii tocate (din conserva)
- 350 gr de dovleac placintar
- 200 ml apa fierbinte simpla sau amestecata cu o lingurita de legume deshidratate (sau supa de legume sau de peste)
- 300 gr cod
- 300 gr somon
- 20 bucati de creveti
- sare, piper, zeama de lamaie, patrunjel
- Eu am folosit cod, somon si creveti congelati si le-am decongelat pe toate in frigider, peste noapte.
- Ceapa, usturoiul si telina se toaca marunt.
- Feniculul se taie in felii subtiri.
- Ardeiul se taie cubulete.
- Dovleacul se rade prin razatoarea mare.
- Intr-o cratita incapatoare se pune uleiul de masline, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 1-2 minute.
- Se adauga telina, feniculul, ardeiul si se calesc in jur de 5 minute, pana se inmoaie.
- Se adauga rosiile, dovleacul ras, apa fierbinte, sare si piper. Se acopera oala cu un capac si se lasa la fiert timp de 30 de minute, pe foc mic.
- Pestele se taie in bucati medii si se adauga in oala. Se amesteca printre legume, se pune iar capacul si se lasa la fiert 5 minute.
- Se adauga crevetii, se amesteca si ei in tocana, se pune capacul si se mai lasa la fiert 10 minute.
- La final, se mai condimenteaza cu sare si piper daca e nevoie, cu zeama de lamaie dupa gust si se serveste cu patrunjel tocat.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/01/tocana-de-peste-si-creveti.html
3.5.3251