Tocana de peste si creveti
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 6
Ingrediente
  • o ceapa rosie medie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 tije de telina apio
  • un bulb de fenicul
  • un ardei kapia
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 800 gr rosii tocate (din conserva)
  • 350 gr de dovleac placintar
  • 200 ml apa fierbinte simpla sau amestecata cu o lingurita de legume deshidratate (sau supa de legume sau de peste)
  • 300 gr cod
  • 300 gr somon
  • 20 bucati de creveti
  • sare, piper, zeama de lamaie, patrunjel
Preparare
  1. Eu am folosit cod, somon si creveti congelati si le-am decongelat pe toate in frigider, peste noapte.
  2. Ceapa, usturoiul si telina se toaca marunt.
  3. Feniculul se taie in felii subtiri.
  4. Ardeiul se taie cubulete.
  5. Dovleacul se rade prin razatoarea mare.
  6. Intr-o cratita incapatoare se pune uleiul de masline, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 1-2 minute.
  7. Se adauga telina, feniculul, ardeiul si se calesc in jur de 5 minute, pana se inmoaie.
  8. Se adauga rosiile, dovleacul ras, apa fierbinte, sare si piper. Se acopera oala cu un capac si se lasa la fiert timp de 30 de minute, pe foc mic.
  9. Pestele se taie in bucati medii si se adauga in oala. Se amesteca printre legume, se pune iar capacul si se lasa la fiert 5 minute.
  10. Se adauga crevetii, se amesteca si ei in tocana, se pune capacul si se mai lasa la fiert 10 minute.
  11. La final, se mai condimenteaza cu sare si piper daca e nevoie, cu zeama de lamaie dupa gust si se serveste cu patrunjel tocat.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/01/tocana-de-peste-si-creveti.html