Se adauga faina, praful de copt, sarea si otetul si se framanta pana cand se obtine un aluat omogen.
Se transfera aluatul pe o bucata de hartie de copt, se acopera cu alta bucata de hartie si se intinde cu un sucitor in forma de dreptunghi de aproximativ 20 x 30 cm.
Dreptunghiul se impatureste in forma de 'scrisoare'. Se indoaie o treime din foaia de aluat peste 2 treimi din foaie. Se acopera cele doua straturi cu a treia parte din foaie. Bucata de aluat obtinuta se impatureste la fel.
Cubul de aluat se presara cu putina faina si se intinde din nou intr-un dreptunghi de 20x30 cm . Se repeta intreaga impaturile de mai devreme.
Aluatul se acopera cu folie alimentara si se baga in frigider pentru minimum 4 ore. Eu l-am tinut peste noapte.
Dupa ce este scos din frigider, aluatul se imparte in 4 bucati.
Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade (caldura sus si jos).
Fiecare bucata de aluat de intinde intr-un disc de aprox. 0.3 cm grosime. Se taie in 10-12 triunghiuri.
La baza fiecarui triunghi se pune cate o lingurita de magiun, apoi pornind de la baza spre varf, triunghiul se ruleaza.
Cornuletele se asaza intr-o tava cu hartie de copt si se baga in cuptor pentru 25 de minute.
Cornuletele se pudreaza cu zahar pudra.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2020/12/cornulete-fragede-cu-magiun-de-prune.html