Cornulete fragede cu magiun de prune
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 50
Ingrediente
  • 250 gr unt nesarat Lurpak la temperatura camerei
  • 200 gr smantana fermentata cu 30% grasime
  • 450 gr faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • 2 linguri de otet
  • 200 gr magiun de prune/ mere
  • 2-3 linguri de zahar pudra
Preparare
  1. Se amesteca untul cu smantana.
  2. Se adauga faina, praful de copt, sarea si otetul si se framanta pana cand se obtine un aluat omogen.
  3. Se transfera aluatul pe o bucata de hartie de copt, se acopera cu alta bucata de hartie si se intinde cu un sucitor in forma de dreptunghi de aproximativ 20 x 30 cm.
  4. Dreptunghiul se impatureste in forma de 'scrisoare'. Se indoaie o treime din foaia de aluat peste 2 treimi din foaie. Se acopera cele doua straturi cu a treia parte din foaie. Bucata de aluat obtinuta se impatureste la fel.
  5. Cubul de aluat se presara cu putina faina si se intinde din nou intr-un dreptunghi de 20x30 cm . Se repeta intreaga impaturile de mai devreme.
  6. Aluatul se acopera cu folie alimentara si se baga in frigider pentru minimum 4 ore. Eu l-am tinut peste noapte.
  7. Dupa ce este scos din frigider, aluatul se imparte in 4 bucati.
  8. Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade (caldura sus si jos).
  9. Fiecare bucata de aluat de intinde intr-un disc de aprox. 0.3 cm grosime. Se taie in 10-12 triunghiuri.
  10. La baza fiecarui triunghi se pune cate o lingurita de magiun, apoi pornind de la baza spre varf, triunghiul se ruleaza.
  11. Cornuletele se asaza intr-o tava cu hartie de copt si se baga in cuptor pentru 25 de minute.
  12. Cornuletele se pudreaza cu zahar pudra.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2020/12/cornulete-fragede-cu-magiun-de-prune.html