Chilli con carne
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 6
Ingrediente
  • 800 gr - 1 kg carne tocata de vita
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o ceapa mare
  • o tija de telina apio (sau 30 gr telina radacina)
  • 4 catei de usturoi
  • o lingurita de paprika dulce (boia de ardei)
  • ½ lingurita de chimion pudra
  • 3 morcovi mici
  • 400 gr rosii la conserva
  • 3 ardei copti sau un ardei gras proaspat
  • 400 gr fasole rosie la conserva
  • un baton mic de scortisoara
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei iute/ un ardei iute (optional)
  • Pentru servit: orez basmati/ jasmine fiert, avocado, smantana, lime, ceapa verde, patrunjel, ardei jalapeno.
Preparare
  1. Se incinge o oala mare pe foc. Se pune uleiul de masline, apoi ceapa tocata, marunt. Se caleste cateva minute, pana se inmoaie. Ca sa nu se arda, se po adauga si 1-2 linguri de apa.
  2. Se adauga telina maruntita, usturoiul zdrobit, boia de ardei, chimionul si ardeiul iute tocat (daca folositi). Se mai calesc toate ingredientele timp de 5 minute.
  3. Se adauga carnea tocata si se amesteca in oala pana cand se rumeneste usor si isi schimba culoarea.
  4. Se adauga morcovii taiati rondele, rosiile (cu tot cu zeama) si ardeiul copt/ proaspat taiat bucati.
  5. Se mai pune sare, piper si batonul de scortisoara si se mai lasa la fiert timp de o ora.
  6. La final se adauga fasolea scursa de apa si se mai fierbe totul timp de 10-15 minute.
  7. Se serveste cu orez fiert si cu topping de avocado, smantana, ceapa verde, patrunjel, felii de lime si jalapenos.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2020/11/chilli-con-carne.html