Se incinge o oala mare pe foc. Se pune uleiul de masline, apoi ceapa tocata, marunt. Se caleste cateva minute, pana se inmoaie. Ca sa nu se arda, se po adauga si 1-2 linguri de apa.
Se adauga telina maruntita, usturoiul zdrobit, boia de ardei, chimionul si ardeiul iute tocat (daca folositi). Se mai calesc toate ingredientele timp de 5 minute.
Se adauga carnea tocata si se amesteca in oala pana cand se rumeneste usor si isi schimba culoarea.
Se adauga morcovii taiati rondele, rosiile (cu tot cu zeama) si ardeiul copt/ proaspat taiat bucati.
Se mai pune sare, piper si batonul de scortisoara si se mai lasa la fiert timp de o ora.
La final se adauga fasolea scursa de apa si se mai fierbe totul timp de 10-15 minute.
Se serveste cu orez fiert si cu topping de avocado, smantana, ceapa verde, patrunjel, felii de lime si jalapenos.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2020/11/chilli-con-carne.html