Daca folositi stafide, ele se pun la inmuiat in alcool sau in apa.
Se caleste ceapa tocata in uleiul de masline si 1-2 linguri de apa. Dupa ce s-a inmuiat ceapa (3-4 minute), se adauga usturoiul zdrobit si se mai calesc impreuna timp de 1 minut.
Se adauga untul taiat in bucati mari si se lasa sa se topeasca.
Se adauga ficatul, cimbrul si sarea, se aduc la punctul de fierbere, se acopera oala cu un capac si se lasa la fiert, pe foc mediu, timp de 10-12 minute.
Se lasa la racit in jur de 30 de minute, se scot crengutele de cimbru, se adauga patrunjelul tocat, apoi se paseaza totul cu un blender vertical (sau intr-un chopper).
Se transfera pateul intr-un vas, se pun deasupra lui stafidele scurse de lichid, crengutele de cimbru, iar peste ele se toarna untul topit.
Se lasa la racit in frigider, pana cand untul se intareste.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2020/07/pate-de-ficat-de-casa-cu-stafide.html