Prajitura cu nuci si glazura de galbenus (P)
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 24
Ingrediente
Pentru blat
  • 6 albusuri
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 200 gr zahar
  • 200 gr miez de nuca
  • 40 gr cacao
  • 180 gr faina alba
  • o lingurita cu varf de praf de copt
Pentru glazura
  • 6 galbenusuri
  • 100 gr zahar
Preparare
  1. Preincalzeste cuptorul la 170 de grade.
  2. Macina miezul de nuca.
  3. Separa albusurile de galbenusuri.
  4. Bate untul moale cu 200 gr de zahar cu un mixer, pana se formeaza o crema omogena (4-5 minute).
  5. Adauga faina, praful de copt, nuca si cacaua si mixeaza pana cand se amesteca bine. Aluatul va iesi destul de dens.
  6. Bate albusurile spuma si adauga-le in aluat. Incorporeaza-le cu o spatula, cu miscari lente, de jos in sus.
  7. Pune aluatul intr-o tava cu hartie de copt (20 x 30 cm) si baga-l in cuptor pentru 20 de minute.
  8. Mixeaza galbenusurile cu 100 gr de zahar pana cand se formeaza o crema lucioasa si spumoasa (3-4 minute).
  9. Dupa cele 20 de minute de copt, scoate tava, intinde glazura peste blat si baga prajitura din nou la copt timp de 12-15 minute, pana cand glazura se rumeneste.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2019/12/prajitura-cu-nuci-si-glazura-de-galbenus.html