Pune faina, 2 linguri de zahar, un varf de lingurita de sare si untul intr-un robot de bucatarie (cu lama S) si mixeaza cateva secunde, pana cand obtii un aluat faramicios.
Adauga extractul de vanilie, otetul si apa si mai mixeaza 30 de secunde - un minut, pana cand aluatul da semne ca se incheaga.
Pune aluatul pe o folie alimentara de plastic si aduna-l cu mainile, intr-o forma de disc. Nu framanta prea mult aluatul. Inveleste-l in folia alimentara si baga-l la frigider timp de minim o ora.
Scoate aluatul din frigider si daca este foarte tare, lasa-l la temperatura camerei timp de 10 minute.
Taie piersicile in felii si stropeste-le cu zeama de lamaie. Presara amidonul peste ele si amesteca usor cu mainile.
Asaza aluatul intre doua foi de hartie de copt si intinde-l cu un sucitor pana la o grosime de aproximatic 0.5 cm.
Aseaza piersicile peste aluat, lasand o margine goala de jur imprejur, de aproximativ 5 cm.
Presara restul zaharului peste piersici si adu marginile aluatului peste piersici.
Pastreaa tarta pe foaia de copt pe care ai intins aluatul, transfer-o cu totul pe o tava si bag-o in frigider pentru 20 de minute.
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
Scoate tarta din fridider si unge marginile cu ou batut cu putin lapte (acest pas e optional, tarta iese foarte bine si daca nu e unsa cu ou).
Baga tarta in cuptor si las-o pentru 35 de minute
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2019/08/galette-cu-piersici.html