Cartofi prajiti la cuptor
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 4 cartofi rosii medii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
Preparare
  1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade (caldura sus jos, daca este cuptor electric).
  2. Spala bine coaja cartofilor cu o perie de vase. Alternativ, curata-i de coaja si spala-i.
  3. Taie cartofii in bete de aproximativ un cm si pune-i intr-o tava de cuptor, pe care ai asezat o bucata de hartie de copt.
  4. Toarna uleiul deasupra si maseaza bine cartofii pana ii acoperi pe toate partile cu ulei.
  5. Aseaza cartofii cat mai rasfirati, avand grija sa se atinga cat mai putin unii de altii.
  6. Baga tava in partea de sus a cuptorului si lasa cartofii sa se coaca timp de 20-25 de minute.
  7. Cand cartofii au inceput sa prinda o crusta aurie, deschide usa cuptorului cu grija (vor iesi aburi foarte fierbinti), scoate tava si intoarce cartofii pe cealalta parte, fara a-i manevra prea mult. Intinde-i din nou astfel incat sa nu se atinga.
  8. Baga tava inapoi in cuptor si schimba programul cuptorului la cel cu ventilatie.
  9. Mai lasa cartofii la copt inca 5-10 minute, pana cand prind crusta si pe cealalta parte. In situatia in care par ca nu s-au rumenit suficient, in ultimele 5 minute trece cuptorul pe programul de grill plus ventilatie.
  10. Cand sunt gata, scoate cartofii din cuptor si presara peste ei sarea.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2018/03/cartofi-prajiti-la-cuptor.html