Orez cu lapte si piersici caramelizate si o confesiune
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 70 gr orez
  • 700 ml lapte
  • 2 lingurite de zahar brun sau o lingura de miere(optional)
  • 2 pastai de cardamom
  • un baton de scortisoara
  • semintele de la jumatate de pastaie de vanilie sau o lingura de extract natural de vanilie
  • un praf de sare
  • 3 linguri de zeama de compot de piersici
  • 6 jumatati de piersici din compot
  • 30 gr de migdale decojite
  • un praf de scortisoara
Preparare
  1. Zdrobeste pastaile de cardamom cu lama unui cutit. Marunteste migdalele.
  2. Pune laptele, orezul, sarea, pastaile de cardamom, batonul de scotisoara si zaharul intr-o oala si pune-le pe foc mediu. Lasa-le sa fiarba in jur de 20-25 de minute. Amesteca din 5 in 5 minute, pentru a nu se lipi orezul de oala (la final, chiar mai des). Daca e necesar, redu intensitatea focului.
  3. Incinge o tigaie neaderenta si pune jumatatile de piersica in ea. Prajeste-le cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand se caramelizeaza. Scoatele din tigaie si taiele in doua.
  4. Cand orezul e aproape fiert, adauga zeama de compot si amesteca bine. Mai lasa 1-2 minute la fiert si apoi opreste focul. Daca folosesti miere, adaug-o la final.
  5. Scoate batonul de scortisoara si pastaile de cardamom din orez.
  6. Pune orezul cu lapte in castroane si aseaza deasupra feliile de piersici si migdalele. Presara si un praf de scortisoara.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2018/01/orez-cu-lapte-si-piersici-caramelizate-si-o-confesiune.html