Quiche cu dovleac, branza de capra si smochine
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 8
Ingrediente
Pentru crusta
  • 200 gr faina
  • 100 gr unt rece
  • 1 ou
  • 2 linguri de apa rece
  • ½ lingurita sare
Pentru umplutura
  • 500 gr dovleac
  • 100 gr branza de capra (baton)
  • 3 oua
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 4 smochine
  • cateva crengute de salvie/ busuioc proaspat
  • sare
  • piper
Preparare
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
  2. Taie dovleacul in 4 bucati mari si scoate semintele.
  3. Curata coaja dovleacului cu ajutorului unui cutit sau cu un peeler de legume.
  4. Taie dovleacul in cuburi medii, de aproximativ 3-4 cm. Pune-le intr-o tava cu hartie de copt, adauga 2 linguri de ulei de masline, sare, piper si cateva frunze de busuioc/ salvie taiate marunt. Amesteca-le bine si baga tava la cuptor pentru 30 de minute, pana cand dovleacul se inmoaie si se rumeneste usor deasupra.
  5. Dupa 15 minute, intoarce bucatile de dovleac pe cealalta parte.
  6. In ultimele 5 minute poti porni programul de grill, pentru a obtine o usoara crusta.
  7. Intr-un castron, pune faina, untul taiat in bucati mici si sarea.
  8. Amesteca rapid cu mainile untul cu faina, pana obtii o textura faramicioasa. Nu insista foarte mult, astfel incat untul sa nu se topeasca prea tare. Alternativ, mixeaza ingredientele intr-un robot de bucatarie cu lama S 30 de secunde - un minut.
  9. Aduna aluatul intr-o bila, transfera-l pe o bucata de folie alimentara si acopera-l strans. Lasa aluatul in frigider pentru 30 minute - o ora pentru a se intari. Alternativ, baga-l in congelator 15 – 20 de minute.
  10. Scoate aluatul si transfera-l pe o bucata de hartie de copt, de marimea tavii. Acopera aluatul cu alta bucata de hartie de copt, de aceeasi marime cu prima.
  11. Cu sucitorul, pe deasupra hartiei de copt, intinde aluatul pana la o grosime de aproximativ 0.5 cm, pastrand forma si dimensiunea tavii de copt. Daca e foarte tare aluatul, il poti lovi usor cu sucitorul, pana incepe sa se intinda.
  12. Desprinde hartia de copt de deasupra aluatului si cu ajutorul foii de dedesubt, intoarce aluatul si transfera-l in tava, pastrand hartia de copt deasupra. Desprinde si a doua bucata de hartie de copt.
  13. Inteapa aluatul in cateva locuri cu o furculita.
  14. Transfera tava cu aluat in frigider pentru inca 30 de minute sau 10 minute in congelator.
  15. Incalzeste cuptorul la 170 grade.
  16. Scoate tava din frigider, aseaza deasupra un strat de hartie de copt si peste ea pune boabe de fasole sau de orez crude, pentru a evita ca aluatul sa se deformeze.
  17. Coace aluatul cu fasolea deasupra timp de 15 minute, apoi scoate hartia de copt impreuna cu fasolea si mai coace-l inca 10 minute, pana se rumeneste.
  18. Intr-un castron, bate usor ouale cu sare si piper. Adauga smantana si 5-6 frunze de busuioc/ salvie maruntite. Amesteca-le bine.
  19. Cand crusta e coapta, scoate-o din cuptor, aseaza in ea dovleacul si branza de capra taiata felii. Toarna pe deasupra crema de ou si smantana.
  20. Taie smochinele in 4 si aseaza-le usor deasupra tartei.
  21. Transfera tava in cuptor si las-o timp de 30 de minute, pana cand compozitia se incheaga.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2017/11/quiche-cu-dovleac-branza-de-capra-si-smochine.html