Banana bread cu nuci, stafide si glazura de ciocolata
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 12
Ingrediente
Chec
  • 2 banane bine coapte
  • 150 gr faina alba
  • ½ lingurita de bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita de sare
  • 50 grame de unt la temperatura camerei
  • 50 gr de zahar alb
  • 50 gr zahar muscovado
  • 1 ou
  • 45 ml de lapte
  • o lingurita de extract de vanilie
  • 40 gr ciocolata neagra
  • 50 gr nuci
  • 20 gr stafide
  • 3-4 linguri de rom
Glazura
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 60 ml smantana pentru gatit
Preparare
  1. Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si pune hartie de copt in tava.
  2. Pune stafidele la inmuiat in rom.
  3. Taie nucile si ciocolata in bucati.
  4. Cerne faina impreuna cu bicarbonatul si sarea intr-un castron.
  5. Mixeaza o banana si jumatate cu blenderul pana se formeaza o pasta fina. Paseaza jumatatea ramasa de banana cu furculita, fara a insista prea mult.
  6. Amesteca cu ajutorul mixerului untul cu zaharul pana cand se omogenizeaza. Adauga oul, bananele, laptele si vanilia.
  7. Peste compozitie, adauga treptat faina si amesteca cu o spatula.
  8. Adauga nucile, ciocolata si stafidele si toarna amestecul in tava.
  9. Introdu tava in cuptor pentru aproximativ 50-60 de minute. Daca introduci o scobitoare in chec si iese curata, inseamna ca e copt.
  10. Pentru glazura, taie ciocolata in bucati mici si pune-le intr-un castron. Asigura-te ca checul s-a racit intre timp.
  11. Incalzeste smantana pana la punctul de fierbere, dar nu o lasa sa fiarba.
  12. Toarna smantana peste ciocolata si dupa 30 de secunde incepe sa amesteci usor, pana cand obtii o crema omogena.
  13. Decoreaza checul cu glazura si nuci sau fistic.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2017/02/banana-bread-cu-nuci-stafide-si-glazura-de-ciocolata.html