Banana bread cu nuci, stafide si glazura de ciocolata
Timp de preparare
Timp total
- 2 banane bine coapte
- 150 gr faina alba
- ½ lingurita de bicarbonat de sodiu
- ¼ lingurita de sare
- 50 grame de unt la temperatura camerei
- 50 gr de zahar alb
- 50 gr zahar muscovado
- 1 ou
- 45 ml de lapte
- o lingurita de extract de vanilie
- 40 gr ciocolata neagra
- 50 gr nuci
- 20 gr stafide
- 3-4 linguri de rom
- 50 gr ciocolata neagra
- 60 ml smantana pentru gatit
- Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si pune hartie de copt in tava.
- Pune stafidele la inmuiat in rom.
- Taie nucile si ciocolata in bucati.
- Cerne faina impreuna cu bicarbonatul si sarea intr-un castron.
- Mixeaza o banana si jumatate cu blenderul pana se formeaza o pasta fina. Paseaza jumatatea ramasa de banana cu furculita, fara a insista prea mult.
- Amesteca cu ajutorul mixerului untul cu zaharul pana cand se omogenizeaza. Adauga oul, bananele, laptele si vanilia.
- Peste compozitie, adauga treptat faina si amesteca cu o spatula.
- Adauga nucile, ciocolata si stafidele si toarna amestecul in tava.
- Introdu tava in cuptor pentru aproximativ 50-60 de minute. Daca introduci o scobitoare in chec si iese curata, inseamna ca e copt.
- Pentru glazura, taie ciocolata in bucati mici si pune-le intr-un castron. Asigura-te ca checul s-a racit intre timp.
- Incalzeste smantana pana la punctul de fierbere, dar nu o lasa sa fiarba.
- Toarna smantana peste ciocolata si dupa 30 de secunde incepe sa amesteci usor, pana cand obtii o crema omogena.
- Decoreaza checul cu glazura si nuci sau fistic.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2017/02/banana-bread-cu-nuci-stafide-si-glazura-de-ciocolata.html
3.5.3226