Chec aperitiv
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 16
Ingrediente
  • 6 oua
  • 100 ml lapte
  • 30 ml ulei de masline/ floarea soarelui
  • 300 gr faina
  • 1½ lingurita de praf de copt
  • sare
  • piper
  • 150 gr cascaval afumat
  • 50 gr telemea
  • 50 gr masline fara samburi, feliate
  • ½ ardei gras rosu
  • 100 gr muschi de porc afumat
Preparare
  1. Incalzeste cuptorul la 170 de grade si pregateste o tava de chec in care pui hartie de copt.
  2. Taie in bucati mici ardeiul gras si muschiul de porc. Rade cascavalul pe razatoarea mare si faramiteaza telemeaua.
  3. Amesteca faina cu praful de copt, sarea si piperul.
  4. Sparge ouale si separa albusurile de galbenusuri.
  5. Bate galbenusurile cu laptele si uleiul si amesteca-le 2 minute pana se omogenizeaza.
  6. Toarna lichidul peste faina si amesteca bine.
  7. Adauga in compozitie restul ingredientelor: cascavalul, telemeaua, maslinele, ardeiul si carnea.
  8. Bate albusurile spuma (nu foarte tare) si amesteca-l usor in compozitie.
  9. Toarna aluatul in tava si pune-o in cuptor pentru 50-60 de minute, pana cand checul se rumeneste si trece testul scobitorii.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2017/04/chec-aperitiv.html