• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Sufleu de mere cu gem de caise

Pentru cina de 8 martie am ales un desert simplu, in functie de ingredientele pe care le aveam prin casa, un sufleu de mere cu gem de caise. In plus, vroiam sa folosesc din nou vasele ramekin pentru ca-mi place mult ideea de a manca desertul dintr-un castronel individual :). Ingrediente: 3 mere medii 5…

Read More »

Filed Under: retete Tagged With: mere, sufleu

Rata cu portocale

Foarte complicat n-a fost. Am luat o rata deja curatata, am intepat-o cu un cutit pe toate partile, am masat-o cu sare si am umplut-o cu sferturi de portocale si cimbru. Am legat apoi rata cu sfoara si am bagat-o la cuptor (foc mediu) o ora jumate pe o tava cu gratar si cu apa…

Read More »

Filed Under: fel principal Tagged With: portocale, rata

Usturoi cu rozmarin in ulei de masline

Acum vreo doua saptamani am vazut fugitiv, pe un raft dintr-un supermarket, un borcanel dragut cu usturoi in ulei de masline….cred, pentru ca n-am analizat borcanul :), dar tin minte ca era scump :P. Asa ca m-am gandit repede sa-mi fac si eu acasa. Am cam enumerat deja ingredientele acestui ‘preparat ‘ in titlu :),…

Read More »

Filed Under: utile Tagged With: rozmarin, usturoi

Mucenici muntenesti

Inainte sa vin in Bucuresti, n-am stiut ca exista si mucenici fierti :P. Pentru mine, mucenicii erau sfintisorii . Apoi i-am descoperit si mi-au placut mult. Anul trecut am cumparat o punguta de mucenici pentru fiert, dar am aruncat-o dupa cateva luni :). Anul acesta, am cumparat din nou o punguta din supermarket (raionul de…

Read More »

Filed Under: post, retete Tagged With: mucenici, nuca, vegan

Sfintisori (mucenici moldovenesti)

Acesti colacei se pregatesc de 9 martie, de sarbatoarea Sfintilor 40 de mucenici. Anul acesta a fost prima data cand i-am preparat singura :). Am framantat doua aluaturi, unul de frupt si unul de post. Pentru primul dintre ele, am folosit reteta de la rulourile cu scortisoara doar ca am pus cam 150 ml lapte si…

Read More »

Filed Under: retete Tagged With: mucenici, nuca, sfintisori

Rulada de…omleta

Dupa 4 ore jumatate de somn, m-am trezit cu un singur gand: noua reteta de omleta pe care o gasisem pe site-ul Marthei Stewart :). Ceea ce e foarte convenabil la aceasta omleta este ca nu trebuie intoarsa :). A fost gata in 15 minute cu doar: 2 linguri de ulei de masline 6 oua…

Read More »

Filed Under: mic dejun Tagged With: mic-dejun, omleta, oua, vegetarian

Rulouri cu scortisoara (cinnamon rolls) in miez de noapte…

Cam asta inseamna sa vrei sa faci prea multe lucruri dupa programul de lucru. Sport, cumparaturi, curatenie in bucatarie si un desert cam solicitant. M-am hotarat sa-l prepar, sa-l pozez si si sa-l public in seara/noaptea asta, asa ca, asta am facut, chiar daca a trecut de miezul noptii :). Tot ce pot sa spun…

Read More »

Filed Under: desert, retete Tagged With: desert, rulouri, scortisoara

Sufleu de branza dulce cu ciocolata

Primul meu sufleu…Am avut ceva emotii dar totul s-a terminat cu bine :). Reteta am cam inventat-o pentru ca mai aveam prin casa doar: 250 gr. Branza de vaci o ciocolata neagra 120 ml lapte 4 oua (se separa albusurile de galbenusuri) 3 linguri zahar brun 1 lingura zahar pudra o lingura esenta de vanilie…

Read More »

Filed Under: retete Tagged With: branza, ciocolata, desert, sufleu

Pui cu salvie si carnati

Cand nu am idei, ingrediente deosebite sau prea mult timp la dispozitie, pun niste carne de pui cu multe condimente, vin si miere la cuptor. Dar si asta poate deveni plictisitor, asa ca trebuie sa gasesc combinatii noi. Azi am decis sa folosesc ce mai aveam prin frigider si am ajuns la aceasta reteta folosind:…

Read More »

Filed Under: fel principal Tagged With: carnati, cina, pui

Granola sau muesli copt :)

  Granola este o combinatie de cereale, seminte si fructe uscate coapte. Diferenta dintre granola si muesli este faptul ca in muesli, ingredientele nu sunt coapte.  Am descoperit retete de granola in mai multe locuri pe internet si m-am hotarat sa incerc propria mea reteta. Am obtinut o minunata combinatie de cereale care e, cu…

Read More »

Filed Under: mic dejun Tagged With: cereale, granola, vegetarian

  • « Go to Previous Page
  • Go to page 1
  • Interim pages omitted …
  • Go to page 40
  • Go to page 41
  • Go to page 42
  • Go to page 43
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Budinca de orez cu smochine

Ciocolata de casa

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Sandvisuri calde cu ton

Cum se germineaza graul si o idee de mic dejun sanatos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·